Yurt Dışına Ne Satılabilir?

Van’da herkes işadamı Servet Harunoğlu’nun kurduğu Hisar Anadolu Destek Derneği’ni konuşuyor. Bilindiği gibi terör bu bölgede kırsaldan göçe yol açmakta ve dernek göç eden ailelerin kızlarının çalışabileceği atölyeler kurarak, ürettiklerinin Amerika’da satılmasına önayak oluyor.

Van’ın kenar mahallelerinde yerleşen, köylerinde zaman zaman kilim tezgahına oturmuş olan kızlar, şimdi bu işten ekmeklerini çıkarmanın hazzına varıyorlar. Bu şekilde dokunan kilimler İstanbul sosyetesinde de büyük ilgi görmekte. Kilimler dernek aracılığıyla sağlanan imkanlar aracılığıyla ABD de bir etkinlikte satışa sunulacak. 2 yıl önce Trabzonlu işadamı Servet Harunoğlu sosyal sorunluluk projeleri yapmaya karar verdiği günlerde Van’daki kilim atölyeleri fikrini bulmuş. Önce varolan atölyelerin sayısını arttırmış, şartlarını iyileştirmiş ve bu ailelerin kızlarını göndermeye yüreklendirmiş. Harunoğlu, 120 kızın çalıştığı atölyeler,n deprende zarar gördüğünü ama tamir ettiklerini, şimdilik 4 atölyede faaliyetin sürdüğünü belirtiyor.

Deprem sonrası projenin destekçileri de artmış. Filantropi Derneği, Woman of İstanbul, ODTÜ Mezunları Derneği, Genel Enerji, ENKA gibi bağışçı gurpların yanında projenin yurtdışında da duyulmasıyla büyük bir gelişim kaydedilmiş. Harunoğlu 2 tane daha atölyenin müjdesini şimdiden veriyor.

Atölyelerde kilimler dokunuyor, bunlar dernek tarafından satın alınıp İstanbul’da ya da yurtdışında kermeslerde satılıyor ve atölyede çalışan bir işçi kız ayda dokuduğu 3 metrekare kilim karşılığında ortalama 400 TL lik bir gelir elde ediyor. 10-12 kişilik ve köylerinden göç etmek zorunda kalmış bir aile için bu iyi bir gelir anlamına gelmekte. Ürünlerini İslam Türk Sanatları Müzesi, Topkapı Sarayı gibi önemli yerlerdeki standlarda satışa çıkaran derneğin amacıysa projeden bin kızı yararlandırmak.

[hana-code-insert name=’orta’ /]

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top