İthalat İhracat İşi Yapmak

Eğer bir ithalat – ihracat işine başlamayı düşünüyorsanız, farkında olmalısınız ki yapılması gereken karmaşık pek çok hazırlık var. İthalat-ihracat işi potansiyel olarak karlı bir iştir. Bu işin başarısı, sizin işi tüm detaylarıyla düşünerek kurmanızdır. Bu süreçte ülkenizin ticaret rehberini ve kar etmeye yönelik ithalat-ihracat yapmak istediğiniz ülkelere dair istatistikleri iyi etüt etmeniz gerekli. Bu işe nasıl başlamanız gerektiğini öğrenmek için aşağıdaki talimatları takip ediniz.

1) İthalatını ve ihracatını yapacağınız ülkelerin konsolosluk ve elçilikleriyle iletişime geçin. Bu ofisler size ilgilendiğiniz sektöre dair, imalatçıların ve gerekli firmaların listelerini sunabilirler. Böylece nokta atışı yaparak hedefinize daha çabuk ulaşırsınız.

2) Ürünlerinizin diğer ülkelerden ithalatında sorun yaşamamak için sürekli olarak, ülkenizin konsolosluğu ile iletişimde olun.

3) Vergi dairesinden bir vergi numarası edinin.

4) Ülkenizde, ithalat-ihracat işini yürütebilmeniz için gerekli lisansları araştırın. Birçok ülkede bu iş için lisans istenmezken, yalnızca ‘yüksek riskli ürünler’ kategorisinde olanlar, örneğin likör, bazı özel yiyecekler ve farmasötik ürünler için özel izin gerekebilir. Bu durumda böyle bir işe yeni giriştiğinizden dolayı iyisi mi siz düşük-riskli ürünlerin ticaretini yapın ki, sizi uğraştıracak kota ve kısıtlamalarla uğraşmayasınız.

5) Ürünlerin ithalat ve ihracatını yapacağınız ülkeler üzerinde herhangi bir ambargo ya da ticari engel olmadığından emin olun! İlk olarak kendi ülkenizdeki otorite kurumla iletişime geçerek kafanızdaki ülkeleri tek tek sorgulayın. Diğer yandan konsoloslukla da görüşerek ihraç edeceğiniz ürüne dair bir kısıtlama olup olmadığını araştırın.

6) Bankanızla, akreditif açtırıp açtıramayacağınıza dair iletişime geçin. Akreditif  uluslararası ticarette güvenilen bir ödeme şeklidir ve kayda değer oranda riskinizi düşürür, çünkü bankalar mal teslimatı yapılmadan herhangi bir para takasına izin vermezler.

[hana-code-insert name=’orta’ /]

 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top