İnternet Cafe Açmak

Bilgisayar kullanımı arttıkça , bilgisayarı olmayan kişiler, seyahat halindekiler için bilgisayar kullanıma olan ihtiyaç gün geçtikçe daha da artmaktadır.İnternet cafe açmak bu durumda sizin için büyük bir kazanç fırsatı olabilir.

Nasıl Başlanır?

1. İnternet cafenizi nasıl işletmek istediğinizi düşünün ve bunu bir yere yazın. Vermeyi düşündüğünüz farklı hizmet ve servisler var ise, bunları da belirleyin.
2. İnternet cafe açmayı planladığınız bölge için bir fizibilite araştırması yapın. Gerçekten bir internet cafe için var olan talebi değerlendirin, çevredeki rakipleri tespit edin ve ne kadar kazanç elde edebileceğinizi belirleyin.
3. Kapsamlı bir iş planı oluşturun. Tüm detayları sayısallaştırın, kaç bilgisayar alacaksınız, uzun vaadede oluşacak maliyetleriniz neler olacaktır, nasıl bir tema oluşturacaksınız, tüm bunları belirleyin. Bu detayları daha önce yaptığınız piyasa araştırması ile birleştirin, ve zamanla internet cafenizin nasıl gelişeceğini belirleyin.
4. Yatırım için gerekli parayı bulmaya çalışın. Kendi birikiminiz yok ise, bankalardan kredi alabilir ya da bir ortak ile anlaşabilirsiniz.
5. Girişiminiz için uygun bir lokasyon bulun, müşterilerin dikkatini çekecek bir yerde olmasına dikkat edin. Bir okulun yanında kurulmak, gençlerin dikkatini çekecektir.
6. Gerekli izinleri edinin. Bağlı bulunduğunuz belediyeden bu izinler hakkında gerekli bilgileri öğrenebilirsiniz. Ayrıca bir hukuki danışmandan destek almayı düşünebilirsiniz.
7. Bir internet bağlantısı edinin. Kafeniz için herhangi bir ev için kullanılan internet bağlantısından daha güçlü ve hızlı bir bağlantıya ihtiyacınız olacaktır. Servis sağlayıcınız ile pazarlık yapmaya ve indirim almaya çalışın. Kullanılabilecek LAN servisleri veya programlar için static bir IP edinmeyi düşünebilirsiniz.
8. Kafenizin dizaynını planlayın, mümkünse profesyonel bir dekoratörden de destek alabilirsiniz. Yiyecek ve içecek servisi yapacaksanız, bunun bilgisayarlara herhangi bir zarar vermeyecek şekilde masaların dizayn edilmesi gerektiğini unutmayın. Cafe dizaynı sırasında bir elektrikçiden de destek almalı,kabloların ve fişlerin nasıl konumlandırılması gerektiğini öğrenmelisiniz.
9. Planınıza uyacak şekilde tüm gerekli ekipmanları sipariş edin. Bilgisayarlar, network kabloları, printerlar vs. Aynı şekilde eğer yiyecek içecek servisi verecekseniz, bunun için tabak, bardak, çatal vs. gibi gereçleri de temin etmelisiniz.
10. İnternet cafenizin kurulumuna başlayın. Tüm gerekli inşaat işlerini, yenilemeyi, elektirik işini, ağ kurulumunu, bilgisayar ve software yüklemesini, güvenlik sisteminin kurulumunu gerçekleştirin. Aynı şekilde yiyecek, içecek servisi için de gerekli düzenlemeleri yapın.
11. Ihtiyaç duyacağınız personeli işe alın ve eğitin. Sadece teknik konuda deneyimli değil, aynı zamanda arkadaşça ve birlikte çalışılması kolay kişileri ise alın.
12. Bulunduğunuz bölgede internet cafenizin tanıtımını yapın. El ilanları, gazetelere vereceğiniz ilanlar ve diğer pazarlama taktiklerini uygulayabilirsiniz.
13.Bilgisayarlara yükleyeceğiniz oyunların bir listesini yaparak her bilgisayar için kurulumu gerçekleştirin. Piyasaya yeni çıkan oyunları takip edin ve oyun listenizi sürekli olarak güncelleyin.
14. Müşterilerinizden gelen geri dönüşleri ve şikayetleri dinleyin ve üzerinde düşünün. Eğer internet hızınız , güvenlik programınız vs. konusunda şikayetleri var ise, bunu çözmek için uzman kişilerden destek alabilirsiniz.
15. Bu işi geliştirmek için fırsatlarınız da olacaktır. Örneğin renkli çıktı almak, kopyalama, bilgisayar oyunları gibi çevrenizden gelen talepler doğrultusunda farklı hizmetler vermeyi düşünebilirsiniz.

Maliyeti

internet  cafe açma maliyeti, bulunduracağınız bilgisayar sayısına, bilgisayarların özelliklerine, cafenizin tasarımına, cafeye açacağınız bögeye vb. birçok kritere göre değişkenlik göstermektedir. 10 bin TL’den başlayarak 100.000 TL’ye kadar çıkabilmektedir. Maliyet hesaplaması için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

[hana-code-insert name=’orta’ /]

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top