Eczane Açmak

Sağlık sektöründe eczanelerin payı oldukça büyük.Ne kadar fazla eczane olsa da bu aslan payı sayesinde,eczane sektörü günden güne daha da büyüyor. Eczane açmak için öncelikle, eczacılık üzerine 5 yıllık zorlu bir üniversite eğitimini tamamlamış ve diplomanızı almış olmasınız.

 

Nasıl Başlarım?

      [dcs_ul_list type=”accept”]

    • Eczane açacağınız konumu çok iyi belirlemelisiniz.Bunun için öncelikle hastaneler,sağlık ocakları gibi sağlık kuruluşlarının civarı seçilmeli.Eğer bu mümkün olmuyorsa,yaya ve araç trafiğinin fazla olduğu konumlar tercih edilmelidir.
    • İlaçlar için tedarikçi firmalar ile anlaşma yapmalısınız.Bunun için vaadesi uzun ödemelerde anlaşarak sermayenizi en aza indirebilirsiniz.
    • Eczane tasarımına özen gösterin.İnsanların, eczanenize girdiğinde rahat bir nefes alabileceği,temiz görünümlü ferah bir tasarım tercih edin.Tasarımınızda bu yüzden,beyaz ve yeşil tonda renkleri kullanabilirsiniz.

[/dcs_ul_list]

 

Maliyeti

İlaçlar için ödeyeceğiniz anlaşmanız dahilinde olacağı için onu hesaplamıyoruz. Dükkan kirası+iç-dış tasarım= Ortalama 15.000-20.ooo TL olacaktır. Bu ortalama rakamdır ve eczanenin ,bulunduğu şehre, konumuna ve tasarımına göre oldukça farklılaşmaktadır.Daha detaylı maliyet için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

Şartlar ve Gerekli Belgeler

1-Eczane açmak için hiçbir sağlık sorununun olmadığını belirten en az 2. kademe sağlık kuruluşlarından alınmış sağlık raporu.

2-Sağlık Bakanlığının ön gördüğü koşullara uygun Eczacılık Fakültesi mezunu olduğuna dair “Eczacılık Fakültesi Diploması”

3-Eczane açacak eczacının biyografisi yani bugüne kadar okuduğu ve çalıştığı kurumların listesi

4Eczane açacak eczacının eczane açmak için hiçbir engeli olmadığını ispatlayan “adli sicil kaydı”

5-4*6 ebadında 4 adet vesikalık fotoğraf

6Eczane yapılacak yerin krokisi

7-Eczacılar Odasından alınacak “Uygunluk belgesi”

8-Eczane açılacak yerin en az 35m’2 alana sahip olması.

 

 

Uyarı

Diploma kiralayarak eczane açmak yasaktır. Diploma kiralayarak muvazaalı şekilde eczane açıldığının tespiti halinde yine 6197 sayılı Kanun’un 6. maddesi doğrultusunda ruhsatname iptal edilir ve eczacı 5 (Beş) yıl süreyle eczane açamaz. Ayrıca bu eczaneler halk sağlığını tehdit edeceği ve eczacılık etiğine de ters düşmesi sebebiyle eczaneler sadece bir eczacı tarafından kendi diploma ve özkaynakları kullanılarak açılabilir.

Dipnot:Bu şartlar ve gerekli belgeler sadece ön bilgi amaçlıdır.Kesinlik arz etmemektedir.Kesin bilgiler için ilçenize bağlı sağlık müdürlüklerine başvuru yapabilirsiniz.

 [hana-code-insert name=’orta’ /]

3 thoughts on “Eczane Açmak”

  1. ilayda kübra

    ben ve kübra 12 yaşındayız ve ezacı olmak istiyoruz nasıl ve nerde açmalıyız bize önerileriniz varmı?:)

  2. Dünya gazetesinin haberine göre,ABD merkezli araştırma şirketi IBIS World, 2012’nin en ümit vaadedici girişim fikirlerini listeledi. Yakın zamanda kendi işini kurmayı planlayanlar listeyi mutlaka görmeli.

    İşte size bu iş fikirlerinin tam bir listesi,yatırım yapılacak onlarca sektör.

    1-Enerji içeceklerini hepimiz yakından tanıyoruz. Önümüzdeki dönemin favorisinin ise rahatlatcıcı içecekler olacağı tahmin ediliyor. Bu ürünler rahatlatıcı ve uyku getirici etkileri ön plana çıkarılarak pazarlanacak.

    2-Akıllı telefonların yaygınlaşması, oyunla ilintili uygulamalara talebi artırdı. Sektörde önümüzdeki 5 yıl için yıllık ortalama yüzde 24.4’lük büyüme öngörülüyor. Giriş bariyeri düşük olsa da orta düzeyde sermaye ihtiyacı bulunuyor.

    3-Akıllı telefon ve tabletlerin yaygınlaşmasıyla talebi yükselen bir sektör daha… Düşük giriş bariyeri ve düşük istihdam ihtiyacının yanında yüksek kar oranları cazibesini artırıyor.

    4-Sağlık giderlerini kısmaya çalışan pek çok şirket, kurumsal sağlık hizmetleri iş kolunun müşterisi olmaya başladı. Hizmet iş yerinde verimi artırırken, şirketin popülerliğine de olumlu etkisi olduğu biliniyor.

    5-Sayısız pazarlama platformuna sahip olmamıza rağmen, işletmeler müşterilerinin alışveriş davranışlarını her zamankinden daha da fazla takip edip, tahmin etme yolları arıyorlar. Giriş bariyeri düşük olsa da sermaye ihtiyacı kısmen yüksek olan sektörde ortalama kar marjının yüzde 60 olarak hesaplandığına dikkat çekiyoruz.

    6-Yeni bir sektör olmasa da yaratıcı fikirlere her zaman yer var. Özellikle dikey, yani belirli bir ürüne odaklanmış olanların başarılı olma ihtimali daha yüksek görünüyor.

    7-Araştırma ABD kaynaklı olmasına rağmen kişi başına düşen şarap tüketiminin ve yatırımların arttığı Türkiye’de de gelecek vaadeden bir sektör.

    8-Ekonomideki olumlu gidişat, insan kaynakları profesyonellerine olan talebi de artırdı. Bugünlerde şirketler, kendi içlerinde bu birimleri kurmak yerine, dışarıdan hizmet alımı seçeneğini de sıkça kullanmaya başladılar.

    9-Danışmanlık sektörünün yükselişte olduğu bilinen bir gerçek. İstihdam konusunda da 2016’ya kadar en hızlı büyüme vaadeden sektörlerden biri.

    10-Fast food sektörü düşüşte ancak sokak satıcılarına talepte artış var. Sokak satıcısı deyince hemen aklınıza simitçiler veya bizim tavuk-pilavcılar gelmesin. ABD’de araçlarıyla sokak sokak gezerek farklı ve gurme ürünler sunan satıcılar her geçen gün popülaritelerini artırıyor.

    11-Mozaiği ABD kadar karışık olmasa da Türkiye’de de pek çok farklı etnik kökenden gelen vatandaş yaşıyor. Demografik trendler yanında değişen tüketici damak tadını doğru analiz eden girişimciler için önemli bir fırsat olabilir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top