Çocuk Giyim Mağazası Açmak

Çocuk giyim dükkanı açmak kazançlı bir iş olabilir, ancak dikkatli bir planlama gerektirmektedir. Butiğinizin kurulumunu pek çok farklı yöntem ile yapabileceğiniz gibi, girebileceğiniz pek çok farklı pazarlar da bulunmaktadır.Hatta kendi özgün tasarımlarınızın satışını bile yapabilirsiniz. İşte size başlangıç yapmanız için birkaç ipucu :

Nasıl Başlanır?

      [dcs_ul_list type=”accept”]

    • Kendi uzmanlık alanınızı, özgün tarafınızı seçin. Tam olarak hedefinizdeki müşteri kitlenizi belirlemek önemlidir, herkese hitap etmeye kalkarsanız bu çok fazla zaman, enerji ve para harcamanıza sebep olacaktır. Örneğin belirli bir yaş grubu için satış yapabilir, sadece kız / erkek çocuklar için lüks markaların bulunduğu bir butik açabilir ya da sadece indirimli ürünlerin satışını yapabilirsiniz.
    • Yeni işiniz için bir isim seçin. Seçtiğiniz isimde başka mağazaların olup olmadığını internet üzerinden arama yaparak araştırabilirsiniz. Ayrıyetten tesciline bakarak, bu markanın kullanılmasında yasal bir engel olup olmadığını araştırın. Seçtiğiniz ismin, yaptığınız iş ile uyumlu olmasına dikkat edin. Örneğin ” Çocuk Giyim Mağazası” uygun bir isim değildir, çünkü çok geneldir ve ne tür çocuk kıyafetleri satıldığı konusunda bir ipucu vermemektedir.
    • Bütçenizi belirleyin. Kira, eleman ve reklam için ne kadar harcamanız gerektiğini, belirleyeceğiniz bütçe üzerinden hesaplayabilirsiniz. Eğer online bir iş kurmayı planlıyorsanız, kendi web sitenizin dizaynını , pazarlamasını ve müşteri ilişkilerini de yönetmeniz gerekecektir. İnternet üzerinden mağazanızı birkaç yüz dolar ile kurmanız mümkündür. Fiziksel bir mağaza için ise binlerce dolar harcamanız gerekecektir. Gerçekçi olun ve bütçenizi belirledikten sonra, ona uygun harcama yapın. İş ve pazarlama planları oluşturun. Eğer bankalardan ya da kredi kuruluşlarından borç almayı düşünmüyorsanız , hazırlayacağınız planların çok da havalı evraklar olmasına gerek yoktur. İş planınızda ne satmayı planladığınızı, bütçenizi, hedef pazarınızı ve önümüzdeki birkaç yıl için finansal hedeflerinizi ve rakiplerinizi belirtmeniz yeterli olacaktır. İsterseniz, iş planınızın hazırlanması için dışardan destek de alabilirsiniz
    • Pazarlama planınız için hedef müşteri kitlesine nasıl ulaşacağınızı anlatın. Nasıl reklam vereceğinizi, müşterileriniz için nasıl promosyonlar düzenleyeceğinizi vs. belirtin. Daha fazla müşteriye ulaşmak için destek alabileceğiniz başka sektörler var mı, varsa bunları da belirtin. Bunlar pazarlama için gerekli birkaç konu ancak eğer pazarlama hakkında deneyim sahibi değilseniz, bunun için de dışarıdan destek alabilirsiniz.
    • Lokasyonunuzu seçin. Eğer online bir çocuk mağazası açmayı planlıyorsanız, güvenli bir domain ve hosting hizmeti alın , ayrıca ödeme tahsilatinizi internet üzerinden nasıl organize edeceğinizi belirleyin. İnternet sitenizin tasarımını da gerçekleştirmeniz gerekecektir. Eğer fiziksel bir mağaza vitrininiz olacak ise, hedef pazarınızı aklınızda bulundurun. Eğer hedef kitleniz , şehrin belirli bir yerinde daha çok alışveriş yapmaktaysalar, mağazanızı bu yerde kiralayın.Bir emlak komisyoncusundan da destek alabilirsiniz.
    • Pazarlayacağınız ürünleri tedarik edin. Bunu pek çok farklı şekilde yapabilirsiniz. Açık artırmalara katılabilir, toptan satıcılar ile görüşebilirsiniz. Toptancılardan direkt müşteriye teslimat şeklinde düzenleyeceginiz bir sevkiyat programı sayesinde, ürün maliyetiniz daha düşük olacaktır. Ancak pek çok kişinin aynı tedarikçiyi kullanması durumunda, vereceğiniz hizmet çok da farklılık teşkil etmeyecektir.
    • Pek çok butik, ürünlerini toptancılardan temin etmektedirler. Toptan satış ve ödeme koşulları doğrultusunda istediğiniz marka ürünleri tedarik edebilirsiniz.
    • 2. el satış tarzı bir giyim mağazası açmayı da değerlendirebilirsiniz. Bunu açık alanlarda da yapabileceğiniz için maliyetleriniz düşük olacaktır. Bunların yanısıra, müşteri hizmetleri için bir politika düzenlemeli, sigorta yaptırmalı, işyerinizin kurulumu için gerekli yasal prosedürleri yerine getirmelisiniz.

[/dcs_ul_list]

Maliyeti

Çocuk giyim mağazası açma maliyeti oldukça oldukça değişken olabilmektedir. Açacağınız bölge, dükkanınız büyüklüğü, çalıştıracağınız eleman sayısı vb. faktörler bunu doğrudan etkilemektedir. Ortalama maliyeti 30.000-40.000 TL olmaktadır. Fakat bize açacağınız mağaza hakkında detaylı bilgi verirseniz, sizin için daha sağlıklı bir maliyet hesaplaması yapabiliriz. Bunun için yazımıza yorum yapmanız yeterli.

[hana-code-insert name=’orta’ /]

 

5 thoughts on “Çocuk Giyim Mağazası Açmak”

  1. çocuk giyim magazası açmak istiyoruz.dükkanımız kendimiize ait ne kadar masraf gider neler yapmalıyız tam olarak bilemıyorum.yasadımız yerde çok fazla çocuk giyim üzerine magaza yok.bilgi verirsenız sevinirim

    1. emine kahyaoğlu

      0-14 yaş aralığına hitap eden çocuk giyim mağazası açmak istiyorum.dükkan büyüklüğü 25m2 civarında olacak eleman çalıştırmayacaağım.markalı ihraç fazlası ürünler satmak istiyorum.maliyeti nedir?neler yapmam gerekir bilgi verirseniz sevinirim.teşekkürler.

  2. mehmet yıldırım

    pazar esnafıyım kendi pazar yerlerim var.bebe giyimi üzerine çalışıyorum.imalat kesim dikim 1986 dan beri içindeyim çekirdekten diyebiliriz yani fakat hep kafamda bir magaza sistemi var bunun için şartların olgunlaşmadıgını düşündüm hep çünkü sadece magaza veya sadece pazar tek başına yeterli degil bence.magazaya koydugum bir ürünü satılmazsa pazara döküp eritme garantim olmalı.kar yagmur fırtına olup pazara çıkamadıgım günlerde magazam var deyip ona güvenebilmeliyim.biraz garantici bi adamım ondan olsa gerek.gelelim maliyete magaza ufak parayla olacak iş degil zaten belimizi bükende sermaye.bizim gibi küçük ölçekli insanların bi atımlık barutu olur oldu oldu olmadı yandın dogru degil mi.öyle bi magaza sistemi düşünüyorumki hem imalat yapıp toptan verebileyim hem perakende satış yapabileyim elimden geliyor çünkü.markalaşma patent tescil hep kafamda.dedigim gibi illede sermaye.degerli yorumlarınızı mutlaka bekliyorum.05343679178 teşekkürler…

  3. ozlem y. sungur

    merhaba.
    Yaşadığımız yerde 0.5 yas çocuk giyim mağazaları var ama 5-14 yaş arası çocuk mağazası yok. Dükkan kendi dükkanımız. 130m2 ama ilk etapta doldurmam zor olacak. Yarısını kapatmayı düşünüyoruz. bayilik sistemi istemiyorum ama giysileri kendi zevkime göre beğenip almak istıyorum. İnternetten çok anlaşılmıyor şık güzel çocuk giysileri satan toptancılar bulamadım. nasıl bır yol izlemeliyim

  4. Çağdaş Yenigün

    merhaba.
    İstanbulda ikamet ettiğimiz semt merkezinde 5-14 yaş arası çocuk mağazası yok. Dükkan şu an büfe olarak işlettiğimiz ve kiracısı olduğumuz bir mekan. Bayilik sistemi istemiyorum çünkü hem dükkan ufak (25m2 civarı) hemde franchising sistemine girip ekstra maliyetler ve sınırlamalar ile karşılaşmak istemiyorum ve giysileri kendi zevkime göre beğenip almak istıyorum. İnterneti etkin olarak kullanan bir kişiyim ancak giyim kuşamda İnternet üzerinden iişlem yapmak bana göre ters (giydirmeseniz de en azından üzerinde tutup göz zevkiniz ile not verebilmelisiniz) Teşekkür ederim

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top